Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Lobby-update Noordoost-Brabant | “Wat doen die lobbyisten van jullie nou eigenlijk precies?”

Op die en andere vragen kregen de ondernemers uit Noordoost-Brabant van VNO-NCW Brabant Zeeland antwoord. Voor de jaarlijkse lobbyupdate in Noordoost-Brabant waren we op 16 oktober te gast bij een topbedrijf uit Oss, namelijk Orangeworks, Process Professionals. Tijdens deze interactieve sessie gingen onze belangenbehartigers met de aanwezige ondernemers, bestuurders en vertegenwoordigers uit het onderwijs in gesprek over onze lobbypunten. Daarna volgde een rondleiding door de imposante machinefabriek van Orangeworks.

"Was een goede sessie en mooi bedrijf", "interessant event", "goede bijeenkomst"; we kijken terug op een leerzame, zinvolle en gezellige bijeenkomst met betrokken en enthousiaste ondernemers. En ja, met terechte zorgen over het vestigingsklimaat van Nederland!

Wat is nodig voor het Brabantse ondernemersklimaat?

We gingen allereerst in dialoog met onze lobbyisten Anne Deelen (arbeidsmarkt en onderwijs), Paul Teeuwen (infrastructuur en ruimte) en Jan van Mourik (milieu en duurzaamheid). Onze belangenbehartigers vertelden hoe hun werk er in de praktijk uitziet en welke gevolgen dit heeft op het ondernemersklimaat in onze regio. Het succes van ondernemers wordt tenslotte in hoge mate bepaald door ons vestigingsklimaat. Dat staat onder druk door de uitdagingen waar veel ondernemers mee te maken hebben. Tijdens de lobbyupdate bespreken we wat nodig is om het ondernemersklimaat in Brabant te versterken. Alle ideeën, opmerkingen en suggesties nemen we daarin graag mee.

Aansluitend was er een rondleiding door de prachtige machinefabriek van onder andere ceo Koen Verstegen. Wist je dat bijna elke chocoladereep ter wereld wordt gemaakt door een machine van Orangeworks? Natuurlijk sloten we af met een borrel waarbij er ruimte was om na te praten en nieuwe verbindingen te leggen of de bestaande te versterken.

Vragen of ideeën?

Stuur een mailtje of bel met Fleur de Best. regiomanager VNO-NCW Noordoost-Brabant en VNO-NCW Oss.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement