Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Nieuw onderzoek N279: Stand van zaken

Nadat de ombouw van de N279 tussen Veghel en Asten in 2021 door de Raad van State in de ijskast werd gezet, onderzoekt de provincie Noord-Brabant opnieuw de oplossingen voor deze cruciale verkeersader. De situatie op de N279 baart ons en onze achterban steeds meer zorgen. In de huidige vorm is het een van de gevaarlijkste N-wegen van Nederland, waar de doorstroom bovendien zwaar onder druk staat. VNO-NCW Brabant Zeeland pleit dan ook voor snelle en robuuste oplossing.

De bereikbaarheid van Zuid-Nederland schiet al jaren tekort. Zeker in Oost-Brabant, een regio die de komende jaren flink zal groeien in het aantal inwoners, banen en vervoersbewegingen. De N279 is wat VNO-NCW Brabant Zeeland betreft een belangrijke opgave voor de bereikbaarheid van Zuid-Nederland. Met aansluitingen op de A67, A50 en A2 speelt deze weg een cruciale rol binnen de gehele infrastructuur in de regio. Cruciale investeringen in zowel deze weg als het totale hoofdwegennet van de provincie blijven echter uit. Eerder benadrukte VNO-NCW Brabant Zeeland samen met lokale ondernemersverenigingen het belang van een goede oplossing . In 2024 deden wij dit onder andere door het ondertekenen van een manifest en het inspreken in de Brabantse Provinciale Staten

2×2-baans

Wat ons betreft is de ontwikkeling van een 2×2-baans N279 met goede aansluitingen bij Veghel en Asten de beste oplossing voor dit tracé. Daarmee worden zowel de betere bereikbaarheid als de noodzakelijke verbetering van de verkeersveiligheid gerealiseerd. Deze oplossing draagt bij aan de instandhouding van het verdienvermogen en de bereikbaarheid van (Oost-) Brabant.

De voornaamste reden voor afwijzing van de ombouw N279 was destijds de gebrekkige uitwerking van het traject. Het is aan de politiek om dit project nu over de streep te trekken. We verwachten dan ook dat de provincie en gemeenten snel met een structurele, robuuste en verkeersveilige oplossing voor de regio komen.

Vragen of meer informatie?

VNO-NCW Brabant Zeeland: Paul Teeuwen, belangenbehartiger infrastructuur en ruimte, via teeuwen@vnoncwbrabantzeeland.nl06-45829447.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement