Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Is jouw bedrijventerrein al klaar voor de toekomst? | Met Jacco Vonhof

29 oktober 2024 | 14:30 - 18:00 | Business Centre Treeport, Zundert

Werk jij ook aan groene, gezondeenklimaatbestendigebedrijventerreinen? Of wil je ermee aan de slag?

Vanuit Werklandschappen van de Toekomst organiseren VNO-NCW Brabant Zeeland en VNO-NCW Co-creatie op dinsdag 29 oktober een bijeenkomst over deze opgave!

Wat is er mogelijk en hoe ga je aan de slag? Bedrijventerrein Treeport biedt volop inspiratie!

We gaan in gesprek met (groen-)experts én niemand minder dan Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland en ambassadeur van Werklandschappen van de Toekomst. Ook wordt meer gedeeld over Werklandschappen van de Toekomst, de ondersteuningsmogelijkheden en hoe op het programma aan te sluiten.

Wanneer? 29 oktober 2024 van 14.30 – 18.00 uur

Voor wie?  Ondernemersverenigingen, parkmanagers, betrokken ondernemers, vastgoedeigenaren en ambtenaren, die met groen en water bezig zijn op hun bedrijventerrein(en) of ermee aan de slag willen. (NB: voor deze bijeenkomst nodigen wij voornamelijk deelnemers uit de westkant van Brabant).

Waar? Business Centre Treeport, Bredaseweg 7, 4881 DC Zundert

Programma

14.15 uur Inloop
14.30 uur Welkom & introductie Werklandschappen van de toekomst
15.00 uur Jacco Vonhof, voorzitter MKB-Nederland over zijn visie op toekomstbestendige bedrijventerrein
Jacco is als ambassadeur verbonden aan het programma Werklandschappen van de toekomst: “Omdat dit een belangrijke bijdrage kan leveren aan ‘toekomstbestendige bedrijventerreinen’. Het ondersteunt ondernemers om samen de schouders te zetten onder thema’s zoals klimaatadaptatie, energietransitie en sociale veiligheid.”
15.30 uur Pitch door Robbert Snep – sr. Onderzoeker Groene Steden, Wageningen Universiteit (WUR).
Robbert was betrokken bij de vergroening van een aantal Nederlandse bedrijventerreinen en bekend met vooruitstrevende praktijkvoorbeelden in het buitenland. Welke aanpak werkt wel en wat niet? Robbert neemt ons mee in zijn lessons learned.
15.50 uur Presentatie & rondleiding over Business Centre Treeport door Remco van Dessel – Business Centre Treeport in Zundert
Remco is ruim 10 jaar betrokken als ontwikkelaar bij Business Centre Treeport, een bedrijventerrein voor en door de boomteeltsector. Het terrein is een uniek voorbeeld in Nederland van een bedrijventerrein waar op innovatieve wijze ruimte is gemaakt voor wateroplossingen, groen en biodiversiteit, energie-opwek en -sturing, in combinatie met slimme monitoring.
17.15 uur Borrel
18.00 uur Sluiting

Aanmelden?

Wil jij hierbij aanwezig zijn? Stuur dan een mail naar info@samenmeerrealiseren.nl onder vermelding van ‘Aanmelding 29 oktober 2024’. 

Over Werklandschappen van de Toekomst

Werklandschappen van de Toekomst is een nationaal programma dat werkt aan toekomstgerichte, groene, gezonde en klimaatbestendige bedrijventerreinen. Zo zorgen we voor:

–  Gezonde en productievea werknemers, die blij zijn met hun werkomgeving
–  Minder problemen met hitte-, droogte- en wateroverlast
–  Meer biodiversiteit: ruimte voor verschillende soorten planten en dieren

De Provincie Noord-Brabant heeft ook een Green Deal gesloten met Werklandschappen van de Toekomst, om samen te werken aan de overgang naar toekomstbestendige bedrijventerreinen.

De komende jaren biedt het programma op verschillende manieren ondersteuning aan bedrijventerreinen die in transitie gaan naar ‘werklandschap van de toekomst’. Tijdens de bijeenkomst wordt dit verder toegelicht.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement