Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Joost Eijsbouts benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Nietsvermoedend ging Joost Eijsbouts vandaag het gesprek aan met de Helmondse burgemeester Elly Blanksma tijdens een speciale live-editie van onze Groeien met Grenzen dialoog en de ledenlunch van VNO-NCW Helmond-Peelregio over de uitdagingen van de regio en twaalf jaar burgemeesterschap van burgemeester Blanksma.

Tot burgemeester Anke van Extel-van Katwijk van Asten, de gemeente waar Eijsbouts ingezetene is, met zijn familie binnenkwam. Zij richtte het woord tot Joost, verraste hem met de koninklijke onderscheiding en speldde hem de versierselen op.

Al meer dan 20 jaar zet Joost zich namelijk onbezoldigd in voor een sterke, maatschappelijk betrokken en welvarende Helmond–Peelregio. Dat deed hij afgelopen decennia in verschillende rollen bij stichtingen en verenigingen, waaronder als voorzitter van VNO-NCW Helmond – de Peel.

In zijn rol als voorzitter is hij de drijvende kracht achter samenwerking tussen ondernemers, overheidsinstanties en middenveldpartijen in de regio. Met zijn onuitputtelijke woordenschat weet hij mensen en organisaties op diplomatieke wijze en met charme bij elkaar te brengen. Joost is actief pleitbezorger voor het collectief regionaal belang, óók wanneer de weg van samenwerking niet de gemakkelijkste is. Hij motiveert anderen op plezierige en verbindende wijze om hetzelfde te doen. Hoewel hij nooit zelf met de eer zal strijken, is zijn doortastendheid meer dan eens de ‘vonk’ geweest die het ‘vuur’ heeft doen ontbranden.

Als vierde generatie in het 150-jarig (koninklijk) familiebedrijf heeft Joost een goede naam als betrokken ondernemer en werkgever in de regio. Het bedrijf is onder zijn leiding flink uitgebouwd en heeft voor de nodige werkgelegenheid gezorgd. Ook maatschappelijk gezien vervult het bedrijf een betrokken rol, bijvoorbeeld bij de schenking van een klok aan het nieuwe gemeenschapshuis in Asten – of de opdracht voor een klokproductie voor de Notre Dame in Parijs!

Vragen of meer informatie?

Neem dan contact op met Anne Deelen, regiomanager Brainport
deelen@vnoncwbrabantzeeland.nl

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement