Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Geri Wijnen namens VNO-NCW Co-Creatie gekozen als aanjager verduurzaming bedrijventerreinen: “Op weg naar een groene toekomst met duurzame bedrijventerreinen.”

Namens VNO-NCW Co-Creatie is projectmanager Geri Wijnen uitgekozen als een van de aanjagers voor verduurzaming van bedrijventerreinen in de Metropool Regio Eindhoven (MRE). VNO-NCW Co-creatie organiseert en stimuleert de samenwerking die nodig is om bedrijventerreinen duurzaam te maken. Ondernemersvereniging VNO-NCW Brabant Zeeland heeft VNO-NCW Co-creatie opgericht om deze opgave aan te jagen. De komende tweeënhalf jaar stort Wijnen zich vol enthousiasme op dit project in Zuidoost Brabant.

Geri Wijnen: “Ik ben heel blij dat we aan de slag kunnen om het bedrijfsleven verder te helpen op weg naar een groene toekomst met duurzame bedrijventerreinen. Er is ontzettend veel te doen!”

Energiebesparing en verduurzaming van gebouw en processen

Bedrijventerreinen staan voor grote uitdagingen zoals de energietransitie, netcongestie, circulariteit, hittestress en biodiversiteit. Met het project ‘Verduurzaming bedrijventerreinen’ geeft de MRE, mede dankzij de nieuwe SpUk-regeling, een stimulans aan de verduurzaming van bedrijventerreinen in de regio, onder meer door het verhogen van de organisatiegraad en het organiseren van activiteiten waaraan meerdere bedrijven deelnemen. Daarbij wordt ook invulling gegeven aan de ambities uit de Regionale Energiestrategie (RES) 1.0 van de MRE, waarin energiebesparing en -verduurzaming van gebouw en processen een belangrijk onderdeel zijn.

Wijnen: “Er zijn 18 gemeenten die deelnemen aan dit project. Met drie aanjagers gaan we de komende periode op 29 bedrijventerreinen aan de slag. Vanaf oktober starten we met de eerste negen terreinen.”

Speerpunten

Om ervoor te zorgen dat bedrijventerreinen klaar zijn voor de toekomst, gaan de aanjagers vooral aan de slag met:

  • organisatiegraad en professionele samenwerking tussen ondernemers op de bedrijventerreinen en de samenwerking met de gemeenten;
  • projectplannen voor gezamenlijke energie- en duurzaamheidsoplossing;
  • organiseren van de benodigde financiering.

Kortom: een mooie stap in de verduurzaming van bedrijventerreinen in de Metropoolregio Eindhoven.

Wil je meer weten?

Neem dan even contact op met Geri Wijnen, g.wijnen@samenmeerrealiseren.nl, 06-82098447.

Over VNO-NCW Co-creatie

Bij VNO-NCW Co-creatie werken we samen aan een duurzame toekomst voor bedrijventerreinen, in partnerschap met ondernemers en overheden. Onze overtuiging is dat samenwerking de sleutel is tot het vinden van oplossingen die voor ons allemaal werken.

Een deel van de activiteiten is onlosmakelijk onderdeel van de dienstverlening van vereniging VNO-NCW Brabant Zeeland aan haar leden. Wanneer deze dienstverlening niet toereikend is, komt VNO-NCW Co-creatie in beeld. Dit gebeurt wanneer maatwerk nodig is, op specifieke terreinen of in gebieden.

Lees meer over onze samenwerking met VNO-NCW Brabant Zeeland.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement