Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Bekende Brabantse ondernemers

Nederland heeft een sterke economie en Brabant draagt hier fier aan bij. Omdat succes mede voortvloeit uit hardwerkende ondernemers, hebben wij hier een aantal van de bekendste ondernemers uit Brabant op een rijtje gezet. 

En natuurlijk zijn ze allemaal lid van VNO-NCW Brabant Zeeland en waren een aantal aandachtig bezoeker op onze grootste bijeenkomst van het jaar, de Lenteprikkel. Heb je die gemist? Kijk dan even op onze evenementenkalender, binnenkort vinden er namelijk genoeg bijeenkomsten plaats.

1. Eric van Schagen, ondernemer en voorzitter VNO-NCW Brabant Zeeland

De eerste uit deze lijst is onze trotse voorzitter, Eric van Schagen. Simac werd opgericht door zijn vader, Mac van Schagen, en Eric heeft het bedrijf verder uitgebouwd, waarbij hij de familiewaarden hoog houdt.

Inmiddels heeft hij het stokje overgegeven aan zijn dochter Maartje, waardoor Simac verzekerd is van nog een generatie Van Schagen aan het roer. Wel zit Van Schagen senior nog in de Raad van Commissarissen. 

En met een omzetstijging van 6.6% naar  € 333,6 miljoen in 2023 kunnen we spreken van een grote speler binnen Brabant.

2. ASML met Roger Dassen uitgegroeid tot grootste speler van Nederland.

  • Bedrijf: ASML
  • Ondernemer Roger Dassen
  • Locatie: Veldhoven

Sinds kort geleid door een Fransman, maar mede aan de top gebracht mede door de inspanningen van Roger Dassen, de huidig cfo. Mede vanwege zijn inspanningen groeide het techbedrijf tot een internationale speler en vooral pionier. 

In een markt waarin de Veldhovenaren nog geen concurrent gevonden hebben gaat de ontwikkeling skyhigh. 

Het aandeel steeg al eens tot boven de duizend euro, terwijl de omzet met meer dan 27 miljard ook niet misselijk is. Terwijl ze zelf van een overgangsjaar spreken. 

3. Natasja Leijser, Eco Steam and Heating

Verder bouwend op het fundament van haar vader staat Natasja Leijser inmiddels al geruime tijd aan het roer van het bedrijf dat haar vader ruim een decennium na de textiel-tijd in Tilburg oprichtte(1983). 

Inmiddels staat de volgende generatie aan de leiding van het bedrijf, waarbij Leijser diep geworteld is in de maatschappelijke belangen en betrokkenheid van bedrijven in de regio Midden-Brabant. Dat laat ze onder meer zien als penningmeester van het Algemeen Bestuur van VNO-NCW Brabant Zeeland en als voorzitter van VNO-NCW Midden-Brabant

Inspiratieverhalen van ondernemers

Iedere ondernemer heeft zijn eigen verhaal. Van onze achterban hebben we al een tientallen inspiratieverhalen gepubliceerd.

Neem hier eens een kijkje bij andere ondernemers!

4. Marloes Kepser is bedrijvig in het uithoekje van Brabant

  • Bedrijf: Kepser B.V.
  • Ondernemer: Marloes Kepser
  • Locatie: Cuijck.

Dan nu de aandacht voor een lid uit de Topvrouwen Community van VNO-NCW Brabant Zeeland. Dat is Marloes Kepser met recht, gezien haar functie als algemeen directeur van Kepser B.V.

Zelf vertelde Kepser al iets over haar lidmaatschap bij VNO-NCW Brabant Zeeland:

"Tegen ondernemers en werkgevers die overwegen om lid te worden van onze vereniging zou ik willen zeggen dat dit echt belangrijk is dat ze zich aansluiten en zo een bijdrage leveren aan de lobby richting de overheid. Daarnaast kan je als lid ook zelf je stem laten horen in plaats van passief je mening te geven."

5. Van der Most wil meer doen dan alleen ondernemen

  • Bedrijf: Flynth Adviseurs & Accountants.
  • Ondernemer: Erik van der Most.
  • Locatie: Den Bosch.

Met Erik van der Most wederom een enthousiaste ondernemer. Al ruim vijf jaar staat hij aan het roer van een van de grootste accountant-bedrijven in de regio. De ondernemer vindt het lidmaatschap van VNO-NCW Brabant Zeeland heel belangrijk en waardevol, zo deelde hij onlangs zijn enthousiaste mening

Onder andere de netwerkbijeenkomsten van VNO-NCW Brabant Zeeland helpen de ondernemer hierbij.

"Het meest waardevol aan het lidmaatschap vind ik dat je kunt sparren met collega-ondernemers over onderwerpen waar we als ondernemer allemaal mee te maken hebben of krijgen."

Het vinden van goed personeel is volgens van der Most tegenwoordig voor iedere ondernemer een grote uitdaging.

“Ieder bedrijf heeft zo zijn eigen manier om personeel te werven. Tijdens de netwerkbijeenkomsten van VNO-NCW Brabant Zeeland praat je hierover andere ondernemers en kun je elkaar helpen en tips geven.”

Erik van der Most nam in januari 2024 het stokje over van Marc Hoedemakers als voorzitter van VNO-NCW Den Bosch. De nieuwe en afzwaaiende voorzitter kijken samen naar de toekomst van de stad en haar ondernemers. “Een lidmaatschap bij ons is méér dan bier en bitterballen”, belooft Erik.

 

6. Thomas Bogaers, met een familiebedrijf midden in Brabant

  • Bedrijf: Vollenhoven B.V.
  • Ondernemer: Thomas Bogaers.
  • Locatie: Midden-Brabant.

Misschien niet de allerbekendste ondernemer uit de regio, maar wel eentje die hem en zijn familie inmiddels aardig op de kaart heeft gezet. Vollenhoven B.V. is dan ook een echt Brabants familiebedrijf.

Met diverse familieleden actief binnen het bedrijf lijkt het erop dat Vollenhoven behouden blijft voor de familie Bogaers. Het bedrijf blijft waarschijnlijk meer dan een generatie in de familie.

Aan de andere kant is dat ook niet zo bijzonder, aangezien Bogaers al de vierde generatie is in het bedrijf. Zelf stelt hij dan ook dat het bedrijf in ‘bruikleen’ is, tot hij het weer overgeeft aan de volgende generatie. 

7. Roy Jakobs leidt een van de bekendste Nederlandse bedrijven uit Nederland 

Een speler die natuurlijk niet mag ontbreken: Philips. Van oudsher een van de grotere en tevens bekendste Nederlandse bedrijven.

Met een omzet die richting de 20 miljard gaat is het economisch gezien een van de grootste bedrijven die in Nederland zitten. En daarmee natuurlijk ook Brabant. 

En natuurlijk altijd gelieerd aan een van de grootste voetbalclubs uit Nederland, Philips Sport  Vereniging: PSV. De club die na Ajax het vaakst landskampioen werd in Nederland en onlosmakelijk verbonden is aan het bedrijf. 

En met meer dan twee decennia aan werkervaring bij bedrijven zoals Shell en Elsevier weet Philips dat het met Roy Jakobs in goede handen is. 

8. Eric Berkhof van Van Mossel Automotive Group een toonaangevende speler in de automotive sector

Eric Berkhof is de CEO van Van Mossel Automotive Groep, een echt Brabants bedrijf met een rijke historie.

Onder zijn leiding is het bedrijf, waar hij ooit begon als stagiair uitgegroeid tot een toonaangevende Eureopse speler in de automotive sector, met een breed scala aan diensten zoals verkoop van nieuwe en gebruikte auto’s, leasing en onderhoud.

Berkhof staat bekend om zijn ondernemerschap en strategische visie, wat heeft bijgedragen aan de snelle groei van Van Mossel. Zijn klantgerichte aanpak en focus op innovatie hebben het bedrijf succesvol gemaakt in een concurrerende markt, met meer dan 350 vestigingen in verschillende landen.

Bij de de derde editie van Meet the President kwamen leden uit Brabant en Zeeland bij elkaar om naar het persoonlijke en inspirerende verhaal van ondernemer en familieman Berkhof te luisteren.

Bekijk hier de terugblik.

Geïnspireerd geraakt? En wil je in contact komen met Brabantse ondernemers?

Het mooie is dat het aanstekelijke enthousiasme van ondernemers de echte toegevoegde waarde is van zo’n evenement. Dus neem contact op om langs te komen, lid te worden, of bekijk de kalender om te zien wanneer de volgende bijeenkomst plaatsvindt. 

Of neem contact op met Tijmen Bergen, manager communicatie, bereikbaar op bergen@vnoncwbrabantzeeland.nl06-59922422.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement