Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

“VNO-NCW Brabant Zeeland staat je met raad en daad bij” | Daarom ben ik lid

In een nieuwe aflevering van ‘Daarom ben ik lid’ vertelt Willem Reijrink, directeur van Reijrink Staalconstructie, over zijn werk, zijn lidmaatschap en geeft hij een tip aan ondernemers. “Ga met ze in gesprek! Dan zie je wat VNO-NCW Brabant Zeeland voor je kan betekenen.”

Reijrink is bijna een jaar lid en trots ondernemer in de regio Midden-Brabant. Het staalbedrijf heeft drie locaties; in Esbeek, Someren en sinds kort ook in Tilburg. “Ik ben directeur-grootaandeelhouder van Reijrink Staalconstructie in Esbeek. Tegelijk vervul ik de functie van algemeen directeur, met naast mij een commercieel en een technisch directeur. Dagelijks houd ik me bezig met de verkoopafdeling en innovatie, maar ik ga natuurlijk ook langs mijn verschillende locaties, waar ik de dagelijkse leiding heb. Dat neemt een flinke hap uit mijn tijd, maar er zitten gelukkig ook hele goede bedrijfsleiders”, vertelt de directeur met een knipoog.

Innovatiedrang

Trots als hij is, legt hij uit wat zijn bedrijf speciaal maakt. “We zijn de meest geautomatiseerde staalbouwer van de Benelux. Daarvoor proberen we de juiste mensen aan te trekken.” Reijrinks innovatiedrang wordt duidelijk als zijn nieuwe vestiging in Tilburg ter sprake komt. “Ik hou me erg bezig met nieuwe technieken en momenteel ook met circulair bouwen. Met Reijrink Skellet bieden we dan ook een circulair constructiesysteem dat demonteerbaar en herbruikbaar is tot het kleinste onderdeel.”

“VNO-NCW Brabant Zeeland staat dicht bij ondernemers”

Niet mis dus. En hoe komt iemand als Reijrink dan terecht bij VNO-NCW Brabant Zeeland? “Via mijn netwerk kwam ik in contact met jullie. Een collega-ondernemer tipte me, waarna een kennismakingsgesprek volgde met Marloes Rijken, regiomanager in Midden-Brabant. Voor mij was de beslissing daarna snel gemaakt. Ik hield een goed gevoel over aan het gesprek en zag geen enkele reden om geen lid te worden. Ik ben blij om aangesloten te zijn bij een organisatie die dicht bij ondernemers staat.”

Regio van actieve ondernemers

Met Reijrink als volgende enthousiaste ondernemer uit Midden-Brabant profileert die regio zich steevast als sterk mkb-netwerk. Reijrink roemt de inzet en het karakter dat hij in zijn omgeving ziet. “Er zit hier een sterke no-nonsense cultuur. De regio wordt sterk vertegenwoordigd door actieve ondernemers, zoals de dorpse jongens die écht willen werken.”

“Ik zie steeds beter de meerwaarde van het lidmaatschap”

Duidelijk is dat het lidmaatschap de ondernemer uitstekend bevalt, ook al is hij relatief kort lid (sinds september 2023). “Ik heb nog niks negatiefs gemerkt. Bovendien zie ik steeds beter de meerwaarde van VNO-NCW Brabant Zeeland. Zelf hebben we bijvoorbeeld een nieuwe vestiging in Tilburg geopend en daar willen we uitbreiden. We praten met VNO-NCW Brabant Zeeland over hoe we dit kunnen doen. Zulke aspecten zijn ook exact waar – in mijn ogen – de rol voor VNO-NCW Brabant Zeeland ligt. Herontwikkelen en meewerken aan nieuwe industrieterreinen is belangrijk, net als de energietransitie aanzwengelen.”

Raad en daad

Laat dat nou punten zijn die voor veel ondernemers actueel zijn. Reijrink heeft voor hen een duidelijk advies: “Ga in gesprek met VNO-NCW Brabant Zeeland. Alleen zo zie je echt wat ze voor je kunnen betekenen en hoe ze dingen daadwerkelijk aanpakken. Ze staan je met raad en daad bij.”

 

Reijrink is een Brabants familiebedrijf met ruim 140 medewerkers. Vanuit vestigingen in Someren, Tilburg en Esbeek gaan hun staalconstructies de hele wereld over. Op dit moment bouwen ze zelfs aan de meest innovatieve staalfabriek van Europa. Met dezelfde passie creëren ze voor hun klanten een complexe constructie of  functioneel traphek. Zolang het maar van staal is!

Wil jij ook deel uitmaken van dit inspirerende netwerk?

Sluit je dan aan bij VNO-NCW Brabant Zeeland en ontdek de voordelen van een actieve club die ondernemers ondersteunt en verbindt.  Meer informatie over het lidmaatschap >>

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement